Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Saya MOHD NAJWAN MOHD NASIR adalah seorang Authorized Dealer untuk syarikat emas Public Gold Marketing Sdn Bhd.

Saya adalah seorang penyimpan dan peniaga emas yang aktif berkongsi manfaat emas sebagai simpanan dan pelaburan sejak 2015.

Saya berguru dan belajar daripada penulis buku #ZeroHutang dan mentor motivasi kewangan, Tuan Mohd Zulkifli Shafie. Selain itu saya juga berguru dengan pakar pelaburan emas terulung di Malaysia, Tuan Syukor Hashim dan guru saya Ustazah Nor Azah Ahmad.

Selain aktif di media sosial seperti Facebook dan Instagram, kini saya mula mengorak langkah untuk menyediakan satu platform untuk berkongsi tips dan ilmu secara langsung dengan mewujudkan laman blog ini.

Laman blog ini saya sediakan dengan tujuan untuk berkongsi manfaat emas sebagai perlindungan kekayaan dan simpanan, berkongsi tips dan panduan jual beli emas serta ilmu dan kepakaran dari mentor-mentor yang saya berguru dengan mereka.

Selain itu, menerusi laman blog ini juga saya berkongsi kaedah jual beli yang interaktif dengan menggunakan laman web rasmi www.public gold.com.my dan aplikasi whatsapp.

Matlamat saya ingin melahirkan lagi ramai orang yang #celikemas dan #celikkewangan seperti mana yang telah saya rasai manfaat dan kelebihannya sebelum ini.

Semoga bermanfaat.

Mohd Najwan Mohd Nasir
PG 00055130 | Authorized PG Dealer
0139012764

Kenapa Kita Perlu Simpan Emas?

Ramai orang tanya saya, kenapa perlu simpan emas?  Saya tanya balik, kenapa simpan duit?  Apa beza simpan duit dengan simpan emas? Blog ini saya wujudkan adalah untuk ajak semua pembaca merungkai persoalan utama,  KENAPA KITA PERLU SIMPAN EMAS? Sebelum kita pelajari...

read more

Kriteria Emas Terbaik – Jangan Terperdaya!

Sebenarnya ramai orang tahu tentang kelebihan menyimpan emas. Dan ramai juga yang dah mula menyimpan emas. Bagi orang yang nak mula simpan emas, STIGMA atau mindset yang biasanya wujud ialah... "memang bagus beli emas, tapi bila nak jual balik memang susah!"  ...

read more

Siapa Saya?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Terlebih dahulu, terima kasih kerana memilih untuk follow blog saya di www.juannasir.com.  Niat saya tidak lain hanya untuk berkongsi akan kelebihan dan manfaat emas sebagai simpanan dan pelaburan. Semoga memberi manfaat kepada...

read more

Apa Itu G.A.P?

GOLD ACCUMULATION PROGRAM GAP adalah singkatan bagi GOLD ACCUMULATION PROGRAM. [Program Pengumpulan Emas] GAP adalah Akaun Emas yang disandarkan sepenuhnya kepada emas fizikal. Ini bermaksud, kita boleh membeli emas serendah 1.0 gram melalui akaun emas GAP dan Public...

read more

BOCOR & BOROS – Penyakit Orang Berduit

Saya tak pasti dengan orang lain, tapi setiap kali saya ada duit atau terima duit, perkara pertama saya akan fikir adalah "NAK BELI APA?". Malah kadang-kadang, duit tu belum lagi diterima, dah rancang nak beli apa?! Betul tak? Dalam banyak buku tulisan mentor-mentor...

read more

Bagaimana Saya Bermula?

Hadiah Ibu & Rezeki 20 April 2015, saya gunakan enjin carian google untuk mencari hadiah terbaik buat ibu saya sempena hari jadinya yang ke- 58. Saban tahun, hand bag, baju, jubah dan pakaian jadi hadiah sebagai tanda kasih sayang buat beliau. Alhamdulillah,...

read more
Saya tak pernah jumpa satu kaedah untuk simpan duit secara konsisten. Biasanya mesti korek balik tabung simpanan. Tapi selepas mula kenal emas Public Gold, saya berjaya! Saya jadikan emas sebagai FORGOTTEN SAVING! Zubaidah Tahir, HKL

Saya memilih emas Public Gold sebagai simpanan untuk pendidikan anak saya. Emas semestinya pilihan terbaik untuk simpanan pendidikan anak sebab ianya kalis inflasi, kalis kejatuhan matawang, meningkat dalam jangka masa sederhana dan panjang Faizah Saad, IPPT USM P.Pinang

Kalau dulu mindset emas ni hanya untuk WANITA. Tapi sekarang sejak dah tau pasal emas, perkara pertama dapat gaji mesti emas, sebab emas ni hak peribadi. Emas ni juga bersifal kekal, tak ada istilah rosak walaupun terbenam dalam tanah mahupun dasar laut ia tetap emas dan pasti bernilai. Yang paling penting sekali senang dicairkan jika berlaku kecemasan tak kira sapa kalau sebut je emas confirm suka. Mohd Ghani, Pulau Pinang

Sejak saya kenal emas Public Gold, saya mula Celik Kewangan. Kalau dulu tak ada kesedaran nak buat simpanan apatah lagi aset dan pelaburan. Tapi sejak kenal emas Public Gold, saya disiplin simpan wang dan emas. Terima kasih Public Gold bukan sekadar sedia platform jual emas terbaik, tapi juga beri ilmu kepada saya Shahril Ali, Kemaman Terengganu

Simpanlah emas kerana ia mata wang sebenar ciptaan Allah , digunakan sejak zaman berzaman , penyimpan nilai sendiri dan kalis inflasi. Dan semestinya emas Public Gold adalah pilihan yang terbaik kerana PG menyediakan pakej emas yang lengkap. Proses jual beli yang mudah, ilmu pelaburan yang betul serta bimbingan dari mentor-mentor yang proven berjaya bersama PG . Alhamdulillah , terima kasih PG ! Ustazah Nor Azah Ahmad, Pulau Pinang

Shares